Ježek v Lisabonu přišel o medaili v Golden Score

Jaromír Ježek

12. června 2010
Vršovický judista Jaromír Ježek medaili na turnaji Světového poháru v Lisabonu nezískal. V portugalské metropoli padl v zápase o bronz až v Golden Score. Celkově tak skončil pátý a týden po triumfu v Madridu si připsal druhý slušný výsledek za sebou.

Ježek začal v hmotnostní kategorii do 81 kilogramů dobře. V prvním kole zdolal v Golden Score domácího Fernandese a následně si poradil i s Riadem z Francie. Přesně s tím, kterého před týdnem porazil ve finále v Madridu. Pak ale nad síly třiadvacetiletého talentu byl Nišijama z Japonska, přestože ho minulý týden také porazil.

V opravách Ježek porazil Boulemyu z Alžírska. A v zápase o třetí místo nastoupil proti italskému reprezentantovi Regisovi. Přestože český judista vedl na vazari, rozhodčí mu během pěti minut dali tři tresty šido a zápas dospěl do Golden Score. A v něm sudí potrestali Ježka i počtvrté.

Judista z Vršovic jen protočil oči, podal soupeři ruku a pomalu kráčel z žíněnky. Věděl, že medaili tentokrát nezíská. Za páté místo dostane dvacet bodů do světového žebříčku, což by Ježka mělo posunout na hranici elitní čtyřicítky.

V neděli se pral další vršovický zástupce Jaromír Musil, ale prohrál hned v prvním kole.

Snažení obou judistů jsme sledovali na oficiálním profilu Vršovic na facebooku. Podrobné výsledky najdete ZDE.

Konečné umístění našich závodníků:
Jaromír Ježek, 5. místo (3 výhry/ 2 porážky)
Jaromí Musil, bez umístění (0/ 1)

Logo facebooku