Ježek vyhrál turnaj Světového poháru!

Jaromir Jezek 24. září 2007
Zapomeňte na neúspěch z mistrovství světa, české judo má nového hrdinu! Jaromír Ježek vyhrál turnaj Světového poháru v Birminghamu. Navíc hned čtyři zápasy z pěti vyhrál před časovým limitem. Vítězství ho katapultovalo na páté místo v evropské kvalifikaci o olympijské hry v čínském Pekingu.

Mnoho skvělých superlativů by se dalo použít ve spojení s Ježkovým vystoupením v Birminghamu. Vršovický závodník se totiž pral jako ještě nikdy. Vítězství v Anglii je jeho nejlepším výsledkem, dosud byl ve Světovém poháru nejlépe třetí.

Vstup do turnaje si "Jéža" pohlídal a s přehledem porazil Emmanuela Narteyho z Ghany na ipon. Pak přišlo na řadu rozhodující utkání dne. Jedině s Nizozemcem Schoemanem Ježek nedokázal vyhrát na ipon.

"Znali jsme se navzájem a tak nebylo snadné něco vymyslet. On je spíš silový typ, moc chvaty neumí. Štěstí, že se mu to vymstilo a dostal trest," přemítal Ježek po návratu do Prahy.

Pak už ani jednou nezaváhal. Dokonce ani ve finále s Francouzem Mickaelem Remilienem, přestože šlo o nejdůležitější zápas Ježkovy kariéry.

"Nebyl jsem vůbec nervózní. Spíš jsem si celý den náramně užil," řekl Ježek. Aby ne, vždyť za minutu a půl bylo finále rozhodnuté!

Za celkový triumf si připsal šedesát bodů do evropské kvalifikace o olympijské hry. V současné době je na pátém místě, do Pekingu postupuje devět nejlepších.

"Neuvěřím, dokud se na olympiádu opravdu nekvalifikuji. Všichni mi už říkají, že mi na devedesát procent postup neunikne, ale já bych to viděl zatím na pětasedmdesát procet," věří talentovaný judista ve splnění svého snu.

Konečné umístění našich závodníků:
Jaromír Ježek, 1. místo (5 výher/0 proher)