Vršovice jsou potřetí za sebou nejlepším klubem republiky

Vršovický předseda Jaroslav Banszel převzal trofej pro nejlepší klub České republiky

11. prosince 2012
Český svaz judo vyhlásil Sokol Vršovice nejlepším klubem České republiky. A to už třetí rok za sebou a celkově počtvrté za posledních šest let! Kromě toho je Jaromír Ježek celkově druhým nejlepším českým judistou země, Jaromír Musil čtvrtý a Tereza Patočková dokonce nejlepší žena.

"Říkám to už třetí rok za sebou. Musím moc poděkovat všem, kdo se o tenhle úspěch zasloužili - tedy našim závodníkům, trenérům, ale i ostatním členům klubu," prohlásil předseda oddílu Jaroslav Banszel, jenž ocenění v neděli převzal.

Vršovice se drží na předních příčkách v posledních letech pravidelně. Vždyť titul nejlepšího klubu republiky vyhrály v letech 2007, 2010, 2011 a 2012. A v letech 2008 a 2009 skončily druhé.

Pořadí na prvních třech místech je letos stejné jako loni: 1. Sokol Vršovice, 2. USK Praha, 3. Baník Ostrava. Žebříček vznikl podle počtu zlatých medailí na mistrovství republiky. Vršovice letos vybojovaly třináct titulů. K tomu přidaly osm stříbrných medailí a sedm třetích příček.

Vršovický předseda Jaroslav Banszel převzal trofej pro nejlepší klub České republiky

"Tohle říkám také už poněkolikáté - nesmíme ustrnout, ale naopak na sobě musíme pracovat dál, abychom příští rok naši pozici obhájili," dodal Banszel.

V jednotlivých kategoriích Vršovice vládly mezi ženami, juniorkami a veterány. Druhé byly mezi muži a v katě, čtvrté mezi dorostenci. Na podrobné výsledky se můžete podívat ZDE.

Kromě klubových ocenění se vyhlašovala také individuální anketa Judista roku. V ní se tradičně vyhlašoval vítěz v každé věkové kategorii a také jedna celková kategorie TOP Judista roku. V ní skončil Jaromír Ježek na druhém místě, Jaromír Musil na čtvrté příčce a Tereza Patočková byla pátá.

Patočková kromě toho dosáhla velkého úspěchu, když mezi ženami dokonce vyhrála! Nejlepším veteránem byl vyhlášen Miroslav Skalický.

Vršovický předseda Jaroslav Banszel převzal trofej pro nejlepší klub České republiky